5 συνταγές από τους καλύτερους κοκτειλάδες κατευθείαν στο ποτήρι σου

5 συνταγές από τους καλύτερους κοκτειλάδες κατευθείαν στο ποτήρι σου



5 πολύ δυνατοί bartending experts, σου δίνουν συμβουλές για τα καλύτερα cocktails που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι.

Θα σε βοηθήσουν να τα φτιάξεις στο σπίτι μόνος σου, αλλά θα σου προτείνουν να τα δοκιμάσεις ακόμα καλύτερα, από τα έμπειρα χέρια τους.

Πάμε λοιπόν να δούμε από τους ‘’ειδικούς’’ τι αξίζει να δοκιμάσουμε, που είμαστε σίγουροι ότι θα μας ενθουσιάσει!


Αλέξανδρος Κυριακόπουλος

Owner, White Monkey Bar

Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι

Μιας και λατρεύω την Tiki κουλτούρα θα προτείνω φυσικά Tiki cocktail. Δικά μου αγαπημένα είναι το Mai Tai και το White Monkey αλλά εκτός από αυτά θα πρότεινα και ένα Cox Daiquiri, μια Pina Colada ή ένα Zombie, ανάλογα τα γούστα του καθενός.

Τα Tiki cocktails είναι διασκεδαστικά στην εμφάνιση και πολύ γευστικά.

Τα προτείνω για να περάσεις καλά είτε σε ένα ραντεβού είτε σε χαμό με μεγάλη παρέα.

Το μαγικό με τα Tiki cocktail είναι ότι σε ταξιδεύουν σε εξωτικά μέρη, είναι χαρούμενα και παιχνιδιάρικα τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση και πάντα θα σου φτιάξουν την διάθεση.

Παρόλο που η πρώτη μου προτίμηση είναι το White Monkey cocktail, περιέχει αρκετά secret ingredients & blends, που θα προτιμούσα να τα δοκιμάσεις στο White Monkey bar.

Οπότε, θα σου δώσω τη συνταγή για ένα εξίσου αγαπημένο cocktail, το Cox Daiquri

20ml φρέσκο χυμό lime

25ml σιρόπι βανίλια Μαδαγασκάρης

25ml πουρέ ανανά

50ml Angostura rum 5 years

Instagram


Φόντας Ταζές

Bartender, Κόκκινος Λωτός Bar

Ζωοδόχου πηγής 5, Εξάρχεια

Αν έπρεπε να διαλέξω ή να προτείνω ένα κοκτέιλ τότε αυτό θα ήταν μια Paloma.

Η ομορφιά του συγκεκριμένου ποτού βρίσκεται στην απλότητα του καθώς το μόνο που χρειάζεσαι για να το φτιάξεις σωστά είναι οι πληροφορίες για τις σωστές πρώτες ύλες και καθόλου προετοιμασία ή τεχνική κατάρτιση.

Για μια καλοφτιαγμένη Paloma λοιπόν, θα χρειαστείς: ένα μεγάλο ποτήρι με αλάτι στο χείλος, καλό πάγο, καλή τεκίλα, 100% agave και αυστηρά λευκή (ενδεικτικές προτάσεις: Olmeca altos, Ocho, Cimarron, Tapatio, Arette) και μια καλή grapefruit soda άρα η grapefruit soda της 3cents είναι μονόδρομος.

Πάγος στο ποτήρι, μια μεζούρα τεκίλα (50 ή 60ml) και συμπληρώνεις με grapefruit soda μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.

Αν με ρωτήσεις γιατί σου προτείνω ένα ποτό που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου, στο σπίτι σου, εξίσου καλά με εμένα στο μπαρ, θα σου απαντήσω ότι η δουλειά μου είναι τις φορές που θα επιλέξεις να έρθεις να το πιεις στο μπαρ να φροντίσουμε, σαν σύνολο ανθρώπων, να το απολαύσεις περισσότερο.

Facebook


Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος

Co-owner, The Rumble in the Jungle Bar

Πετράκη 1, Αθήνα

Το cocktail που θα επιλέξω, είναι το Rope a Dope. Το όνομα έρχεται από μια τεχνική πυγμαχίας, που χρησιμοποίησε πρώτη φορά στον αγώνα Rumble in the Jungle, ο Mohamed Ali (από όπου πήρε και το όνομά του το μαγαζί).

Στην ουσία καθόταν στα σχοινιά τα οποία απορροφούσαν την δύναμη των χτυπημάτων του George Foreman. Επίσης, αυτό του έδινε δύναμη για να κάνει τις αντεπιθέσεις του.

Έτσι και εμείς στο ποτό αυτό χρησιμοποιούμε μπαχαρικά, καφέ και φλούδες που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη και αντί να τα πετάξουμε παίρνουμε μια τελευταία επίθεση από την γεύση τους.

Είναι ένα ποτό που φτιάχνεται με την μέθοδο του Old fashioned. Spirit είναι το Matuzalem 10 ετών, το σιρόπι μας είναι από καφέ, φλούδες του μανταρινιού που στύβουμε, μπαχαρικά και χαρουπόμελο. Το bitter στοιχείο έρχεται από το Averna.

Instagram


Σπύρος Αναγνώστου

Owner, The 7 Jokers Bar

Βουλής 7, Σύνταγμα

Προτείνω το Girls Under The Sun (Κορίτσια στον ήλιο)

Γιατί;

Γιατί η τεκίλα και το μεσκάλ αρέσουν στο καλοκαίρι.

Γιατί το μανταρίνι και το τζίντζερ αρέσει στην τεκίλα.

Γιατί πολύ απλά μας αρέσει το καλοκαίρι!

Instagram


Βασίλης Μητράκος

F&B, Perianth Hotel

Σε μεγάλο balloon ποτήρι με ολόκληρο και τριμμένο πάγο on top.

Ομορφαίνεις με βασιλικό, ξύλο κανέλας που το καις για να βγάλει αρώματα μέσα στο ποτό και κλαδί δεντρολίβανο.

Και το όνομα αυτού

ZEN.

Το ποτό το εμπνεύστηκα από τη συνεργασία μου με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που βρίσκομαι. Είναι πραγματικά ZEN με όλη την έννοια της λέξης και ο ίδιος και ο χώρος που βρισκόμαστε. Όλες οι γεύσεις θα σου βγάλουν μια γαλήνη.

50ml Diplomatico

55ml fresh lime

15ml cane sugar syrup

15ml cinnamon syrup

15ml ginger

15ml sage syrup

60ml puree tangerine

2 dashes of plum bitters

Instagram


Κωσταρέλος, η απόλυτη ενσάρκωση του Greek gourmet

Κωσταρέλος, η απόλυτη ενσάρκωση του Greek gourmet

"Border Lord" του φωτογράφου Matthew Reamer

"Border Lord" του φωτογράφου Matthew Reamer