10+1 Καλύτερα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα

10+1 Καλύτερα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα



Δοκιμάσαμε χωρίς καμία τύψη, γλυκά από τα ζαχαροπλαστεία που έχουν τη φήμη των καλύτερων. 

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλα επιβεβαίωσαν τη φήμη τους. Κάποια όμως .. την ξεπέρασαν.

Η αλήθεια είναι πως το τεστ ξεκίνησε με ένα all time classic γλυκό, τη Σοκολατίνα για να μπορούμε να συγκρίνουμε άμεσα τα ζαχαροπλαστεία. Αυτό όμως δεν πέτυχε γιατί κάποια μαγαζιά, φημίζονται ακόμα περισσότερο για άλλα γλυκά και δεν έχουν άδικο. 

Δες παρακάτω γιατί πρέπει να μην τρως γλυκά απ’ όπου να ‘ναι, αλλά να επιλέγεις τα καλύτερα του είδους!


Ανδριάς

Αν δεν έχεις φάει προφιτερόλ από τον Ανδριά, απλά δεν έχεις φάει προφιτερόλ! 

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα ζαχαροπλαστεία το οποίο βρίσκεται στη Φιλοθέη και κάθε φορά που θα περάσεις απ’ έξω, απλά θα έχει ουρά να περιμένει. Το δυνατότερό του σημείο είναι – όπως ήδη έχεις καταλάβει – το Προφιτερόλ. 

Ανεπανάληπτη σοκολάτα, πάνω από ολόφρεσκα σου, γεμισμένα με σαντιγί προσφέρονται τόσο σε ατομικό μέγεθος για να φας επιτόπου, όσο περιμένεις ένα από τα οικογενειακά μεγέθη.

Αυτό δεν σημαίνει πως τα υπόλοιπα γλυκά του Ανδριά πάνε πίσω. Λαχταριστές σοκολατένιες απολαύσεις, κρέμα αμυγδάλου, καραμέλα, τρούφα και πολλά άλλα.

Website | Instagram


Βάρσος

Συνεχίζουμε με ένα ακόμα vintage & all-time classic ζαχαροπλαστείο που αν δεν έχεις μέχρι στιγμής επισκεφτεί, κάν’ το σήμερα!

 Ένα ζαχαροπλαστείο που υπάρχει στην Κηφισιά εδώ και έναν αιώνα. Δεν υπάρχει Αθηναίος που να μην έχει κάτσει στην περατζάδα του μαγαζιού για να απολαύσει ρυζόγαλο, τσουρέκι, εκμέκ και πόσα άλλα. Σημαντικό asset, η σοκολατίνα Σεράνο που δύσκολα βρίσκεις πλέον σε μαγαζιά. Πολύ δυνατός και στα γλυκά ταψιού αλλά και στις μαρέγκες.

Website | Instagram | Facebook


Αφοι Ασημακόπουλοι

Εδώ πλέον μιλάμε για την σοκολατίνα σε ένα άλλο, μαγικό επίπεδο. Ό,τι πιο κλασικό υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας από το 1915. Προσφέρει μία σειρά από επιλογές σοκολατίνας που δύσκολα θα αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο. Η άριστες πρώτες ύλες, προφανώς μαζί με τη δημιουργικότητα και το ταλέντο, έχουν ως αποτέλεσμα μία πεντανόστιμη σοκολατίνα με ρούμι, σοκολατίνα σεράνο, σοκολατίνα κλασική κ.α. Η λευκές πάστες, επίσης δεν έχουν σύγκριση. 

Μαζί όμως, θα βρει κανείς μία μεγάλη γκάμα από σοκολατάκια, τάρτες, μαλακές πραλίνες και παγωτά τα οποία προκαλούν την πιο γλυκιά σύγχυση στο τι να πρωτοεπιλέξεις. 

Μία καλή λύση είναι να επισκεφτείς το μαγαζί πολλές φορές μέχρι να καταφέρεις να δοκιμάσεις τα περισσότερα. 

Στα συν του συγκεκριμένου ζαχαροπλαστείου, το πολύ active IG profile!

Website | Instagram | Facebook


Dimitris Economides

Το μοντέρνο ζαχαροπλαστείο όπως ακριβώς πρέπει να είναι. Πριν πάμε στα γλυκά, ένα μεγάλο plus της συγκεκριμένης επιχείρησης: Μπαίνεις σε ένα minimal αισθητικής περιβάλλον, που θυμίζει χώρο τέχνης και εκεί, οι άνθρωποι σε υποδέχονται με τον πιο φιλικό, υποδειγματικό τρόπο.

Πάμε και στα γλυκά. Και εκεί, πραγματικά υποδειγματική χρήση των καλύτερων πρώτων υλών που υπάρχουν, σε συνδυασμό με μοναδικές γεύσεις, γεμάτες εκπλήξεις. 

Minimal αισθητική και στα γλυκά. Με γεύσεις που δεν συγκρίνονται με τίποτα απ’ ό,τι έχεις δοκιμάσει. Τέλεια lemon pie, με παιχνιδιάρικη ισορροπία γλυκού-ξινού, εκλέρ που πιθανόν να μην έχεις δοκιμάσει όμοιο στην Ελλάδα και πάμε στην σοκολατίνα.. όπου κάτι σε τραβάει πολύ ευχάριστα πίσω όσον αφορά τη γευστική μνήμη και συγχρόνως, σε τραβάει εξίσου ευχάριστα μπροστά ως προς την μοντέρνα εκδοχή του γλυκού.

Facebook | Instagram


Choureal - Choux & Profiterole

Μια ωραία ιδέα που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη, ήρθε και στην Αθήνα και έγινε αμέσως επιτυχία. Πρόκειται για την Αλίκη Συμεωνίδου και τον Miles Αναστάσιος Σκλήρης που δημιούργησαν το Choureal. Φτιάχνουν το προφιτερόλ μπροστά σου, εκείνη τη στιγμή και χρησιμοποιούν λαχταριστή κρέμ πατισερί ή παγωτό, φρεσκοψημένα choux και σοκολάτα της επιλογής σου (bitter, γάλακτος, λευκή, πραλίνα ή καραμέλα). 

Έχουν φυσικά και άλλα γλυκά τα οποία αξίζει φυσικά να δοκιμάσεις. Και εφόσον το επισκεφτείς στην Αθήνα, μπορείς να απολαύσεις τα υπέροχα αυτά γλυκά και καθιστός στα τραπεζάκια του μαγαζιού!

Website | Instagram | Facebook


Pastry Family

Ένα ακόμα all-time classic ζαχαροπλαστείο. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο Παγκράτι και έχει σερβίρει αρκετούς διάσημους που το προτιμούσαν για τις ‘υπογλυκαιμίες’ τους! Από τον Χορν που πήγαινε για τις νουγκατίνες, τον Χατζιδάκις που προτιμούσε τους κουραμπιέδες, μέχρι την Αλίκη Βουγιουκλάκη και πόσους άλλους. 

Το Pastry Family θυμίζει σε πολλά, καφέ στο Παρίσι και από το ‘69 που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα, δεν έχουν αλλάξει και πολλά, ούτε στο ντεκόρ, ούτε και στην ποιότητα των προϊόντων. 

Τα γλυκά που σταθερά ξεχωρίζουν είναι τα σουδάκια με κρέμα και φρέσκιες φράουλες, η σοκολατίνα, τα μίνι μελομακάρονα και όχι μόνο.

Website | Facebook


Ourse

Ένα μπουτίκ ζαχαροπλαστείο στη Γλυφάδα με κορυφαίους συντελεστές πίσως από τα υπέροχα γλυκά που θα δοκιμάσεις. Ιδιοκτήτες ο σεφ Στέφανος Τσουκαλάς και η ζαχαροπλάστρια Βίκυ Νταλαγιάννη. Την επιμέλεια των γλυκών έχει ένας από τους κορυφαίους pastry chefs της χώρας, γνωστός και από τη Σπονδή, ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης

 Θα εντυπωσιαστείς από τις premium πρώτες ύλες την κομψή εμφάνιση και τη μοναδική και ισορροπημένη γεύση. Θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις Saint Honoré με βανίλια Μαδαγασκάρης, φιστικένια Paris-Aegina, τρεμάμενη φλαν παριζιέν και άλλες πολύ υψηλής τεχνικής, γλυκές εμπνεύσεις.

Website | Instagram | Facebook


Désiré

Στο Désiré η σοκολατίνα είναι μοναδική. Η Saint Honoré του, όχι άδικα φημισμένη, με τραγανή και αφράτη σφολιάτα, ελαφριά κρέμ πατισερί, σαντιγί και καραμελωμένα choux. Τα υλικά πάντα ολόφρεσκα. 

Από το 1962, στη Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, οι πρώτες ύλες παραμένουν άριστες. Κυριαρχεί η γαλλική φινέτσα και η vintage προσέγγιση τόσο στην ζαχαροπλαστική όσο στα σεπαρέ με τα τραπεζάκια όπου μπορείς να πάρεις το γλυκάκι σου μαζί με τον καφέ ή το τσάι σου.

Website | Facebook


Pavlov’s Lab

Ο Αλέξανδρος Παυλόβ, έχει κάνει κάτι πολύ ελκυστικό στη Νέα Ερυθραία. Εξαιρετικά γλυκά τα οποία αξίζει να δοκιμάσεις, ακόμα και θα ξεκινήσεις από την άλλη άκρη της πόλης. Θα δοκιμάσεις ένα από τα καλύτερα εκλέρ, με φοβερή επικάλυψη κρακελέ και γεμίσεις από κρέμα red velvet, φυστικοβούτυρο, σοκολάτα, τυρί κρέμα!

Ακόμα, θα βρεις παρί μπρεστ, φινανσιέ, κουίν αμάν, που αποτελούν και αυτά λόγους να επισκεφτείς το Pavlov’s Lab

Ιδανικό εργαστήριο και αν θελήσεις τούρτα για γάμο, γενέθλια κτλ.

Website | Instagram | Facebook


Για το τέλος, αφήσαμε κάτι … διαφορετικό


Madame Fraise

Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας, δύο φίλοι pastry chefs και φίλοι, που δεν χρειάζονται συστάσεις, δημιούργησαν το πρώτο «κρυφό» ζαχαροπλαστείο.

Το Madame Fraise, αυτοχαρακτηρίζεται «ghost». Δεν θα συναντήσεις το κλασικό εμπορικό μοτίβο του χώρου παραγωγής στον οποίο μπορείς να πας και να αγοράσεις. Αντιθέτως, ακολουθεί το trend των χώρων που λειτουργούν ως hub δημιουργικών project. 

Μπορείς μέσω Wolt να παραγγείλεις μιλφέιγ με πραλίνα πεκάν, tarte Tatin με κρέμα αμυγδάλου, κάρδαμο και στρώσεις από καραμελωμένα μήλα και – δεν θα χάσεις –  αν παραγγείλεις πανετόνε που φτιάχνονται από φυσικό προζύμι, σε δύο εκδοχές: με πορτοκάλι και λεμόνι confit, ξανθιά σταφίδα και βανίλια Μαδαγασκάρης και μία με κάστανο confit και σοκολάτα γάλακτος.

Facebook | Instagram


Fresh Patisserie

Αν επιλέγαμε και μία αλυσίδα που έχει ξεχωρίσει για την ποιότητα, τη μοντέρνα αισθητική, και τα πεντανόστιμα τρουφάκια, τότε αυτή θα ήταν σίγουρα η αλυσίδα Fresh!

Σε κάθε κατάστημα της αλυσίδας, θα βρεις υπέροχες τούρτες, ωραίο παγωτό και πολλές σοκολατένιες λιχουδιές. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα υπέροχα ταρτάκια με κρεμ πατισερί και φρέσκα φρούτα, αλλά και το μεγάλο μπολ κρεμ πατισερί με φράουλες, που φήμες λένε ότι κάποιος κατάφερε να αφήσει και για την επόμενη ημέρα…

Το ιδανικό ζαχαροπλαστείο για premium κεράσματα στα γενέθλια!

Website | Instagram | Facebook


The Weekly Collection #3

The Weekly Collection #3

Μάντι Ρότμαν. Φωτογράφος

Μάντι Ρότμαν. Φωτογράφος